Yön Kabiliyeti Zayıf Sevgili Sorunsalı

20 Haziran 2011 Pazartesi 4 yorum

Günaydın, öncelikle hemen özür diliyorum lütfen kusura bakmayın bu sabah gelen e-postaları yarının konusu olarak belirlemek durmundayım zira dün akşam bir okurum sevgilisiyle ilgili acil yardıma ihtiyacı olduğunu yazmış. Acil olanın önceliği olduğu için haliyle günün konusunu değiştimek zorundayım.
Gelen e-posta’da yazanı aynen okuyorum;
“Batu Bey, sevgilimin eviyle benim evim arasında sadece 15 dakikalık mesafe olmasına karşın, hatunun eve gelişi ortalama 3.5 saati buluyor, sorduğumda evden anca çıktığını söylüyor inanmalıyı mıyım? Konuyla ilgili çok muzdaribim acil yardımlarınız rica ediyorum”. Kendisine hemen cevap yazdım ve öğrenmem gereken detaylar olduğunu bildirdim aldığım cevaplar neyseki tatmin ediciydi Bu olayda sorunumuzun aldatılan sevgili vakası değil yolunu bulamayan sevgili vakası olduğunu kendisine belirttim ve aslında bu sorunun çok yaygın olduğunu, pek çok erkek tarafından yaşandığını söyleyip kendisini sakinleştirdim. İşte şimdi bu sorunun çözümü için gerekenleri detaylı şekilde açıklıyorum.
Eğer ki sizin de yolunu, yönünü bulamayan bir sevgiliniz varsa bu yazının çok işinize yarayacağını söylemeliyim. Ayrıca yeri gelmişken kendi gözlerimle tanık olduğum bir hikayeyi de sizinle paylaşmak isterim; Bir Ağustos ayı Cuma akşamıydı arkadaşlarımla birlikte ufak çapta bir parti yapacaktık. Herkes bende toplanacaktı. Pek çok kişi gelmeyi başarmıştı ancak bir arkadaşımın sevgilisi Etilerden Beşiktaşa gelme konusunda epey bir sıkıntı yaşadı. Aslında bu konu halen bir fenomendir, kendisinin Etilerden Beşiktaşa gelmek için bindiği otobüsle nasıl Gebzeye gittiğini şuan bilim bile açıklayamıyor, kendisini arabalı vapura binmek üzereyken son anda durdurduk meğer o vapura binip beşiktaşa geçeceğini düşünüyormuş. Saf kız ne diyelim? Neyse uzatmayalım konumuz bu değil, konumuz biz bu durumu engellemek için ne yapabiliriz? Her mesele de olduğu gibi önce sorunun kaynağına inmemiz gerekiyor. Yani kadınları iyi tanımalıyız, onların güçlü ve zayıf yönlerini zaaflarını bilirsek sorunun üstesinden gelmekte o kadar kolay olacaktır. Şimdi lütfen aşağıdaki maddeleri hemen not edin.
1-Yerküre’de yön yeteneği gelişkin kadın sayısı, dişil nüfusun yüzde ikisi kadardır. Yani deli olmak istemiyorsanız çok merkezi bir yerde oturmalısınız. Hatunun başka adamların kapısını çalmasını istemiyorsanız ilk yapmanız gereken şey bu.
2-Ancak evin merkezi olması yetmez, merkezinde merkezinde, çok bariz bir şekilde ortada, ya da çok basit bir tarifle bulunabilecek bir yerinde olmalı(Örneğin bakkalın üstü, manavın yanı, cehennemin dibi gibi)
3-Sanmayın ki kolay lokasyon yeterli olacaktır. Hatun kişi için mesafe mefhumuna asla itimat etmeyiniz. Yol onbeş dakikalık olsa bile yolda onun ilgisini dikkatini dağıtacak pek çok unsur olacaktır(Çanta, ayakkabı, giyim kuşam dükkanları gibi) Bu konuda yapmanız gereken şey, iki nokta arasındaki mümkün olan en temiz (mağazalardan arınmış) güzergahı belirlemek ve bu güzergahın bir krokisini kendisine vermektir. Ama bu da yeterli olmayabilir çünkü o krokinin evde unutulması olasılığı çok yüksektir. O yüzden;
4-Kendisine bir GPS(Global Positioning System -Küresel Konumlama Sistemi) cihazı alınız. Ve cihazın şarjının olması için dua ediniz ancak bu bile yetmeyebilir.
Bu noktadan sonra sorununuz hala devam ediyorsa; (ki ben edenini gördüm sokağı iyi kötü bulabilen ancak evi hala çıkaramayan bayanlar tanıyorum.) Önce sakin olun, derin nefes alın, yapacak birşey yok sizinde kaderiniz buymuş önce bunu bir sindirip kabul edin.
5-Bu uç nokta son çözümdür yapmanız gereken sokak, mahalle ya da nerede oturuyorsanız işte muhitinizdeki bakkal, kasap, manav, fırın gibi esnaflara hatunun bir fotoğrafını vermektir(güvenilir olmaları kaydıyla), rica edin kendilerinden fotoğraftaki bayanı gördüklerinde eve yönlendirsinler.
Ancak her muhit güvenilir olmayabilir bu gibi durumlarda fotoğraf falan vermeyin kimseye, gidip sevgilinize pahalı bir kolye alın ve bu kolyenin ucuna küçük bir zil-çıngırak takın. (O yürüdüğünde ses çıkartacak ama onu da çok rahatsız etmeyecek türden bir zil olmalı) Bu sayede sokağın köşesine kadar gelebilmiş ancak hala aval aval sağa sola bakınan canınızdan çok sevdiğiniz hatununuzun yerini rahatlıkla bulabilirsiniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var ; Hatunun tekrar bilinmeyen diyarlara yelken açmasını istemiyorsanız zil(çıngırak) sesini duyduğunuz gibi evden ok misali fırlamak zorundasınız, o yüzden kulaklarınızı dört açın, erkek olmak tetikte olmayı gerektirir unutmayın.
Ayrıca konuyla ilgili hatununuza anlayış gösterin sanmayın ki bunu değiştirip yenisini alsanız bu sıkıntıdan kurtulursunuz. Deneyimlerim sonucu gördüm ki yön kabiliyetindeki sorunsal neredeyse tüm insan ırkı dişilerinde mevcut hatta aynı sorun kedimde bile söz konusu, kendisi evin 150 metre uzağına gittiğinde geri dönmekte zorlanıyor, yalvar yakar miyavlayan yavrucağı kucağa alıp geri getirmek zorunda kalıyorum. Kendinize iyi bakın az kayıplı günler sizin olsun.

4 yorum:

  • Adsız dedi ki...

    Konuya açıklık getirelim, bu yazının benimle en ufak bir ilgisi bile yok değil mi cicim? Ayakkabı, çantacı ve tükan kısmı dışında :)

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB