Ne Zaman Evlenilir?

29 Haziran 2011 Çarşamba 5 yorum

Günaydınlar. Klasik alıştığımız berbat, karanlık, isli sisli bulutlu kabusumsu bir havamız var yine, olsun yapacak bir şey yok, yaşıyor muyuz emin değilim ancak öldüğümüzde söylenemez. Keselim geyiği konuya girelim. Konumuz; Ne zaman evlenilir? Bu soruyu pek çok insana sorduğumda doğru kişiyi bulduğunda evleneceksin dediler.
Bende konu üzerine araştırmalar yapmak için her zamanki gibi düştüm yollara. Sırasıyla Finlandiya, İsveç ve Belçikayı(bildiğiniz üzre bu ülkeler boşanma oranı en yüksek avrupa ülkeleridir, Belçika da boşanma oranı yüzde 70’dir) dolaştım ve burada insanlara aynı soruyu yönelttim. Cevap aynıydı evlenmek için doğru insanı bulmak gerekiyordu ancak bu kadar insan doğru insanı bulup evlendiyse, evlilikler neden yürümüyordu?
Herşeyden önce doğru kişi nedir kimdir bunu bir açıklığa kavuşturalım.Genel tanım korkutucu derece de uzun olabilir zira herkesin ihtiyacı beklentisi doğrusu farklı yine de zorlayıp kısa bir tanım yapalım;
Anlayışlı, kibar, zorluk çıkarmayan, güzel, yakışıklı, şirin, seksi, zengin(en azından çulsuz değil) sizi koruyan, size destek olan, iyi bir işi güzel bir gülümseyişi olan eril dişil kişi. Hop işte doğru kişi.
Peki doğru kişi ne işe yarar? Ne demek ne işe yarar yukarıda yazıyor ya demeyin. Yani neden bir doğru kişiye ihtiyacımız var? Sizden cevap beklemeden söylüyorum.
Çünkü birşeylerin eksikliğini yaşıyorsunuz. Bu bir dokunuş, bir sarılış olabilir, ilgi olabilir, seks olabilir her türlü şey olabilir. İhtiyacınızın ne olduğunun burada bir önemli yok ancak bir ihtiyacınız olduğu ortada! Yani doğru kişi, sizin hayatınızdaki gedikleri doldurmak için kullandığınız bir dolgu maddesidir.
-Hayır ben onu çok seviyorummm.
-Evet biliyorum çok seviyorsunuz zaten bu yüzden sürekli yanlış yapıyorsunuz.
Bakınız sevgili insanlık söylemekten dilimde tüy bitmiş olsa da tekrar ediyorum. Bir şeyleri dışarıda aramaktan vazgeçmediğiniz sürece bulamayacaksınız.(doğru kişiyi kıçınızda arayın demiyorum)
Neden aslında aradığınız şeyin(bu yazıda doğru kişiden bahsediyoruz) sizin eksikliklerinizi asla sonsuza dek dolduramayacak oluşudur. Çünkü sandığınızın aksine yaralarınız, ihtiyaçlarınız yaşadığınız her saniye boyunca değişir.
İnsanlığın genel tutumu ise şu yöndedir;
Kişi hayatta kalmakta zorlanması üzerine(hayatta kalmak için gerekenler pek görecelidir -aşk, seks para,huzur vs.) arayışa çıkıp, kafasınca bulduğu en yakın adaya doğru kişi payesini verir ve bu kişiden insan üstü bir şekilde gayret, çaba ve mükemmellik bekler.
İşte ırkımızın en büyük hatalarından biri de budur.
Doğru insan tektir, birdir, aha işte budur görüşü yanlıştır. Doğru insanlar bitmez inanın bana. Zaten evlenmek için doğru insanı bulma çabası da yersizdir. Siz o an için bir doğru bulmuş olsanızda durum en yakın zamanda değişecektir.
Şu gerçekleri sindirmeden sakın ola nikah masasına oturmayın derim;
1-Kimsenin hayattaki amacının körü körüne sizi mutlu etmek olmadığını anlayın, şayet bunu yapıyorsa sonucunda kendi de mutlu olduğu için yapıyordur.
2-Karşınızdaki insanın ihtiyaçlarının değişebileceği gerçeğini kabul edin.
3-İnsan ırkının aslında tek eşli olmadığını bilin.
4-Aşkın bir kutu koladan farklı olmadığını, onun da biteceğini kavrayın.
5-İnsanlardan ve hayattan mucizeler beklemeyin.
Demek istediğim evlenmek için doğru insanı ararsanız yanlış şeyler bulursunuz, yapmanız gereken bir şeyleri aramayı, ummayı kesmektir. İlla evlenmek istiyorsanız bunun için doğru bir zaman vardır. Doğru zaman gelmeden yapmayın. Doğru zaman rol yapmanın, kılıflara girmenin ,birinden bir şeyler almanın vermenin bittiği noktadır. O nokta da kendiniz olursunuz, kapanması gereken yaralarınıza insanları yama yapmazsınız. Doğru zaman, kendiniz olmayı öğrendiğiniz zamandır.
Siz kendinizken sizi kabul edense zaten doğru kişidir.
Not: Yanlış kedi yoktur, onların hepsi doğrudur. Görüşmek üzere.

5 yorum:

  • Adsız dedi ki...

    evet haklisin arkadas dogru kisiyi aramayin , dogru zamani bekleyin derim cunku sizi kendinz gibi kabul eden zaten dogru kisidir

 

©Copyright 2011 Taboo | TNB